Press Release, 17 September 2010

Backbase positioned in Gartner Magic Quadrant for Horizontal Portals

  • Jenny Maat
  • September 17, 2010

Gartner plaatst leveranciers in het ‘Niche’ kwadrant op basis van visie en het vermogen van de onderneming om die visie internationaal uit te kunnen voeren.

“Het feit dat Backbase is opgenomen in het Magic Quadrant van Gartner is een enorme mijlpaal in de historie van onze onderneming. Hiermee krijgt het Nederlandse Backbase wederom internationale erkenning. Het geeft aan dat onze baanbrekende ‘portal-less’ portal benadering de toekomst is.” zegt Gerbert Kaandorp, CTO van Backbase. “Door vol in te zetten op een moderne web georiënteerde (WOA) architectuur, zorgt Backbase voor een paradigma verschuiving in de internationale Portal markt. Widgets en lichtgewicht portal principes zorgen ervoor dat enterprise Portal projecten ontwikkeld kunnen worden in een fractie van de tijd vergeleken met traditionele portals. “

Volgens Gartner “zal de Widget aanpak in 2015 meer gebruikt worden dan de traditionele portlet methode”.

“Qua product visie blijft Backbase zich 100% focussen op e-business georiënteerde portal scenario’s voor o.a. online self-service, customer communities en persoonlijke start pagina’s. Wij richten ons op dé uitdaging van iedere e-business executive: het verbeteren van de online customer experience.” zegt Jouk Pleiter, CEO van Backbase. “Wij helpen onze klanten om hun traditionele, vaak logge en verouderde klant portalen te transformeren naar een modern Customer Engagement platform.”

Media Contact

If you have any questions on Backbase or want to schedule an interview, please contact:

Backbase Marketing
Sarphatistraat 370,
1018 GW Amsterdam,
The Netherlands
marketing@backbase.com
+31 20 465 88 88